Motor M156 | 6.3 AMG | #60658

0
7680

Číselné spojenie 63 je pre samotné AMG viac ako označenie objemu. Dalo by sa aj povedať, že ide o číslo sväté v označovaní ostrých mercedesov. Všeobecne panuje názor, že atmosférické motory sú de facto nezničiteľné a pri správnej údržbe nás musia prežiť. S týmto názorom musím aj ja súhlasiť. Pár problémom však neunikol ani motorický skvost z Affalterbachu s kódovým označením M156.

Krátko po uvedení na trh v roku 2007 sa objavil prvý pomerne závažný problém. Majitelia sa sťažovali na hluk po naštartovaní motora alebo na množstvo oleja, ktorého bolo čoraz viac. Príčina bola objavená a spočívala v skrutkách, ktorými bola uchytená hlava. Vrchná časť skrutiek totiž začala postupom času korodovať a potom už nič nebránilo k tomu aby sa chladiaca kvapalina začala miešať s motorovým olejom, to spolu vytvorilo hnedú hustú tekutinu a nemusím písať, čo na to motor. Horšie bolo už len, keď hlava skrutky úplne skorodovaná odpadla.

Skrutky (na obrázku už skorodované), ktoré sa dávali oficiálne do roku 2010, ale odporúčajú sa skontrolovať aj prvé z roku 2011.

„Kontrola je viac ako jednoduchá a to podľa čísla motora. tie nové sú od čísla #60658 vyššie“

V priebehu roka 2011 prichádzajú na trh Mercedesy-Benz C63 AMG s motormi, ktoré majú už nanovo navrhnuté hlavy skrutiek. Kontrola je viac ako jednoduchá a to podľa čísla motora vedzte, že tie nové sú od čísla #60658 vyššie. Staré skrutky mali všetky „šesť-trojky“ do roku 2010. Ale ako upozorňujú aj na zahraničných AMG fórach, pre pokojný spánok treba skontrolovať aj prvé modely z roku 2011.

Rozdiel medzi prvou a druhou konštrukčne upravenou skrutkou.

Mercedes-Benz sa k tomuto problému vždy postavil chlapsky a vyriešil k spokojnosti zákazníkov. U nás na Slovensku viem minimálne o jednom takomto prípade. Dotyčná C63 AMG bola pravidelne servisovaná v originál servise Mercedes-Benz a problém sa taktiež promptne vyriešil k spokojnosti zákazníka, ktorý dodnes na auto nedá dopustiť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here