Kaštieľ v Krasňanoch ožil vďaka veteránom II.

0
4630

Renesančný kaštieľ v Krasňanoch privítal v sobotu 21. júla 2013 už v poradí druhý ročník jednodňovej propagačnej výstavy historických automobilov, ktorý organizoval klub historických vozidiel v Žiline. Spolu s partnermi medzi, ktorými nechýbala obec Krasňany a automobilka KIA sa podarilo vytvoriť podujatie, ktoré hrdo nadväzovalo na úspešný prvý ročník.

Podujatie začínalo oficiálne o deviatej a končilo po vyhlásení výsledkov medzi sedemnástou a osemnástou hodinou. Prvé automobily a motocykle sa začali schádzať do parku okolo ôsmej hodiny. Krásne počasie prilákalo nielen veľa vystavovateľov, ale aj stovky návštevníkov a atmosféru dotvárala swingová skupina Funny Felows. Vďaka nej ste sa preniesli do rokov, v ktorých sa vyrábali ešte „poctivé“ automobily, ktoré znamenali viac ako len dopravný prostriedok.

Vrchol československého inžinierstva v podaní Tatry 87.

Tak ako vlani, aj tento rok mohli návštevníci hodnotiť vystavovaný automobily vďaka fazuľkám, ktoré rozdávali slečny v dobovom oblečení. Princíp je veľmi jednoduchý, páčilo sa vám auto prípadne motorka, tak ste do misky pred ním hodili už spomínanú fazuľku. Následne na to sa všetky zrátali a vyšli nám víťazi v jednotlivých kategóriách.

Samotná účasť bola medzinárodná. Medzi desiatkami vystavovateľov boli nielen tí zo Slovenskej, ale napríklad aj Českej Republiky. Dobrý guláš a pivo prípadne kofola a plní park ľudí len dotvárali rodinný nádych tohto stretnutia, milovníkov historických automobilov a motocyklov.

A pre tých, čo neboli môžem len odkázať, že v roku 2014 sa v renesančnom kaštieli v Krasňanoch vidíme opäť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here