Model E-PACE je kompaktné SUV, ktoré britská značka jednoducho potrebovala. Spomínaná kategória vozidiel už dlhodobo rastie a príchod takéhoto modelu bola len otázka času. Radí sa pod väčší F-PACE a vyplňuje tak medzeru v modelovej rade JAGUARU. Najmenší a zároveň najdostupnejší zástupca značky pôsobí sebavedome, dravo a dynamicky. Jednoducho tak, ako sa na pravý JAGUAR patrí.

Za dizajnom stojí mladý návrhár Alex Chan, ktorý sa podieľal napríklad aj na vývoji prvého SUV značky modelu F-PACE. Rozhodnutie automobilky však bolo jasné, nový model musí byť viac podobný športovému F-TYPU ako F-PACU. Preto je takmer celá predná časť ako aj zadné svetlá podobné so spomínaným dvojmiestnym športovým modelom.

JAGUAR E-PACE (X540) má rázvor 2681 a dĺžku 4395 mm.

U nás vo FINAL-CD Premium v Žiline máme model s označením D180 AWD R-Dynamic S. Najmenší zástupca značky pôsobí s 19“ kolesami, v čiernej metalíze Santorini Black a s výrazným športovým paketom R-Dynamic naozaj výborne a nezaprie v sebe DNA slávnej britskej športovej značky. Pri pohľade z boku model definujú krátke previsy a výrazne tvarovaná karoséria, ktorá len znásobuje športový „look“ vozidla.

„E-PACE má Z hliníku prednú kapotu, strechu a piate dvere“

Pod kapotou nájdeme štvorvalcový motor s objemom 1.999 ccm a výkonom 180 koní a 430 Nm. Sekunduje mu 9-stupňová automatická prevodovka a samozrejme pohon všetkých štyroch kolies. Vďaka platforme, prevzatej z RANGE ROVERU Evoque a svetlej výške viac ako 20 cm, zvláda E-PACE aj jazdu na nespevnenom povrchu. Prebrodí 50 cm hlbokú vodu a celkovo v teréne zvládne viac, ako naši zákazníci využijú.     

Zadná časť nesie veľa podobných dizajnových prvkov s modelom F-TYPE.

My sme ten náš zobrali na výlet po žilinskom kraji a verte, že sme si ho užili nielen my, ale aj ľudia, ktorých sme stretli. Na pumpe sme dotankovali nádrž s objemom 57,7 litra doplna a vybavili jedno milé stretnutie. Zastavil nás manželský pár s tým, že presne niečo takéto hľadajú. Vizitky teda rozdané, stretnutie dohodnuté a vyrážame. Pohodová jazda sa uberala smerom na Radôstku a Starú Bystricu, kde sme si užívali okrem jazdy aj krásne scenérie. 

Prejazd terenom nás veľmi milo prekvapil a „gény“ z LAND ROVERU sú nepochybne veľké plus.

„Prototypy sa testovali na Nürburgringu, v Nardò, v afrike, v Číne a za polárnym kruhom“

Jazda ubiehala rýchlo a pohodlne. Aj napriek tomu, že E-PACE pôsobí športovo, vie byť veľmi komfortný, dokonca by smE povedali, že až pohodlný. Posed za volantom sme si našli takmer okamžite. Interiér nesie spoločné prvky s väčšími súrodencami, vyzerá športovo, moderne a je spracovaný tak, ako sa na prémiový  segment patrí. Dozadu sa bez problémov usadia dvaja dospelí ľudia s výškou 185cm. Veľkosť kufra s objemom 577 litrov len podtrhuje praktické, dennodenné využitie najmenšieho modelu.

Z modelu F-TYPE v interiéri nájdeme napríklad volant, či volič automatickej prevodovky.

Čo sa týka vybavenia interiéru môžete si zvoliť napríklad digitálny prístrojový panel s uhlopriečkou 12,3 palca a plne konfigurovateľným TFT panelom, či veľký farebný Head-Up displej. Cez informačný systém TouchPro s 10 palcovou dotykovou obrazovkou si viete nastaviť všetko podstatné. Celkovo infotainment pôsobí logicky, intuitívne a jednoducho. Každí z piatich pasažierov ma tiež k dispozícii jednu 12 V zásuvku, z ktorých tri sa nachádzajú v zadnej časti stredovej konzoly.

Samozrejme viete svoj E-PACE „vyzbrojiť“ kompletnou paletou bezpečnostných asistentov. Nechýbajú tak mŕtve uhly, snímač jazdných pruhov, adaptívny tempomat, či parkovací asistent s 360 stupňovou kamerou.

„E-PACE je prvé vozidlo vo svojej triede, ktoré može mať až 21″ kolesá“

Najmenší model značky okamžite rozpoznáte vďaka jedniečnému dizajnu.

Vstupná brána do sveta JAGUARU, alebo ak chcete, prvý krok do sveta kompaktných SUV britskej automobilke vyšiel. E-PACE je vydarené a praktické auto, ktoré kombinuje slušné jazdné vlastnosti nielen na ceste. Keď k tomu pridáte veľký kufor, dostatok miesta pre cestujúcich, modernú techniku a zaujímavý dizajn vznikne auto, ktoré má na to aby oslovilo širokú verejnosť.   

JAGUAR E-PACE je tak rozumný kompromis pre tých, ktorí hľadajú niečo viac, ako len obyčajné auto. 

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here